Apa Mikrobiologi

microorganisms eukariotik nduweni membran organel sel lan kalebu kelompok jamur lan protista, déné organisme-kabeh prokaryotic kang microorganisms-sing konvènsi diklasifikasikaké minangka kakurangan organel membran lan kalebu eubacteria lan Archaebacteria. Microbiologists tradisional migunaaké budaya, pawernan, lan mikroskop. Nanging, kurang saka 1% saka microorganisms saiki ing lingkungan umum bisa budhoyo ing hubungan nggunakake liya saiki. [2] Microbiologists asring gumantung ing pribadi biologi molekular kayata identifikasi adhedhasar urutan DNA, contone 16s rRNA urutan gene tondo bakteri.

Mikrobiologi iku èlmu sing nyinaoni kabèh organisme urip sing ukurané cilik banget kanggo katon karo mripat langsung. Iki kalebu bakteri, archaea, virus, kelompok jamur, prion, protozoa lan ganggang, bebarengan dikenal minangka 'microbes'. microbes iki muter peran tombol ing muter nutrisi, biodegradation / biodeterioration, owah-owahan iklim, spoilage pangan, sabab lan kontrol penyakit, lan bioteknologi. Thanks kanggo versatility sing, microbes bisa sijine kanggo bisa nganggo cara akeh: nggawe obatan gesang nyimpen, Pabrik biofuels, reresik munggah polusi, lan prodhuksi / Processing pangan lan ngombe.

Microbiologists sinau microbes, lan sawetara penemuan paling penting sing wis underpinned masyarakat modern wis ngasilaken saka riset microbiologists misuwur, kayata Jenner lan vaksin marang sa, Fleming lan panemuan penisilin, Marshall lan ngidentifikasikaké link antarane Helicobacter infèksi pylori lan ulcers weteng, lan zur Hausen, sing dikenali ing link antarane virus Papilloma lan kanker serviks.

riset Mikrobiologi wis, lan terus dadi, tengah kanggo patemon akeh usulan global saiki lan tantangan, kayata ngramut pangan, banyu lan keamanan energi kanggo pedunung sehat ing bumi huni. riset Mikrobiologi uga bakal bantuan kanggo njawab pitakonan kadosta 'carane warna iku urip ing bumi?', lan 'Panjenengan urip ana ing panggenan liya ing Universe'?


Post wektu: Dec-04-2018

Langganan Kanggo Newsletter Kita

Kanggo pitakonan bab produk utawa cenik kita, mangga ninggalake email kanggo kita lan kita bakal ing tutul ing 24 jam.

Tindakake kita

ing media sosial kita
  • sns01
  • sns02
  • sns03
  • sns04
  • sns05