Cilat janë Mikrobiologjia

mikroorganizmave eukariotike posedon membrana-lidhur organelles qelizore dhe të përfshijë kërpudhave dhe protists, ndersa organizma-gjithë prokariotike prej të cilave janë mikroorganizmave-janë klasifikuar konvencionalisht si mungon organelles membrana-i detyruar dhe të përfshijë eubakteret dhe archaebacteria. Mikrobiologët tradicionalisht mbështetur në kulturë, errësirë, dhe mikroskopi. Megjithatë, më pak se 1% e mikroorganizmave të pranishëm në mjediset e përbashkëta mund të jetë i kulturuar në izolim duke përdorur mjetet e tanishme. [2] Mikrobiologët shpesh mbështeten në mjetet e biologjisë molekulare, si rend ADN identifikimin bazë, Shembull 16s ARNr gjen rend përdoret për bakteret identifikim.

Mikrobiologjia është studimi i të gjithë organizmave të gjallë që janë shumë të vogla që të jetë e dukshme me sy të lirë. Kjo përfshin bakteret, Archaea, viruset, kërpudhave, Prionet, protozoa dhe algave, të njohur kolektivisht si "mikrobet". Këto mikrobe të luajnë rol kyç në çiklizmit lëndë ushqyese, biodegradimi / biodeterioration, ndryshimi i klimës, mbeturina ushqimore, shkaku dhe kontrollin e sëmundjeve, dhe bioteknologjia. Në sajë të shkathtësi e tyre, mikrobet mund të vihet në punë në shumë mënyra: duke e bërë drogë jetën për të shpëtuar, prodhimin e biokarburanteve, pastrimin e ndotjes, dhe prodhimin / përpunimit të ushqimit dhe pije.

Mikrobiologët studiojnë mikrobet, dhe disa nga zbulimet më të rëndësishme që kanë mbështetur shoqërinë moderne kanë rezultuar nga hulumtimi i Mikrobiologët të famshme, të tilla si Jenner dhe vaksina e tij kundër lisë, Fleming dhe zbulimin e penicilinës, Marshall dhe identifikimin e lidhjes midis Helicobacter infeksion pylori dhe ulcerat stomakut, dhe zur Hausen, i cili identifikuar lidhjen midis virusi lyth dhe kancerin e qafës së mitrës.

Hulumtimi mikrobiologji ka qenë dhe vazhdon të jetë, në qendër të takimit shumë prej aspiratave aktuale globale dhe sfidat, të tilla si ruajtjen e ushqimit, ujë dhe sigurinë e energjisë për një popullsi të shëndetshme në një tokë të banueshme. Hulumtimi mikrobiologji do të ndihmojë gjithashtu për t'iu përgjigjur pyetjeve të mëdha të tilla si "sa të ndryshme është jeta në Tokë?", dhe "nuk ekziston jeta diku tjetër në Univers '?


Ora Post: Dec-04-2018

Regjistrohu për gazetën tonë

Për pyetje në lidhje me produktet tona apo çmimores, ju lutem të lënë email-it tuaj për ne dhe ne do të jemi në kontakt brenda 24 orëve.

Na ndiq

në mediat tona sociale
  • sns01
  • sns02
  • sns03
  • sns04
  • sns05