Naon Dupi Mikrobiologi

mikroorganisme eukariot mibanda mémbran-kabeungkeut organél sél jeung kaasup fungi jeung protista, sedengkeun mahluk-kabeh prokaryote diantarana aya mikroorganisme-aya conventionally digolongkeun kana mawi organél mémbran-kabeungkeut na ngawengku eubacteria na archaebacteria. Microbiologists tradisional relied on budaya, staining, sarta mikroskop. Sanajan kitu, kirang ti 1% tina mikroorganisme hadir dina lingkungan umum tiasa berbudaya dina isolasi maké hartosna ayeuna [2]. Microbiologists mindeng ngandelkeun parabot biologi molekular kayaning idéntifikasi dumasar runtuyan DNA, conto 16s rRNA runtuyan gén dipaké pikeun idéntifikasi baktéri.

Mikrobiologi ngarupakeun ulikan ngeunaan sagala mahluk hirup anu leutik teuing janten katingali ku mata taranjang. Ieu ngawengku baktéri, Archaea, virus, fungi, prions, protozoa jeung ganggang, sacara koléktif katelah 'mikroba'. mikroba ieu maénkeun peran konci dina Ngabuburit gizi, biodegradation / biodeterioration, perubahan iklim, spoilage dahareun, anu ngabalukarkeun jeung kontrol panyakit, sarta biotéhnologi. Hatur nuhun kana versatility maranéhanana, mikroba bisa nempatkeun digawekeun ku sababaraha cara: nyieun ubar nyimpen-hirup, pabrik bahan bakar hayati, meresihan up polusi, sareng ngahasilkeun / ngolah dahareun jeung inuman.

Microbiologists diajar mikroba, sarta sababaraha pamanggihan pangpentingna anu underpinned masarakat modern geus nyababkeun ti panalungtikan microbiologists kawentar, sapertos Jenner na vaksin ngalawan cacar, Fleming jeung kapanggihna pénisilin, Marshall sarta idéntifikasi sahiji link antara Helicobacter inféksi pylori sarta borok lambung, sarta zur Hausen, anu dicirikeun link antara virus papilloma sarta kanker cervical.

panalungtikan Mikrobiologi geus, sarta terus jadi, museur kana pasamoan seueur aspirasi global arus jeung tantangan, kayaning ngajaga dahareun, cai jeung kaamanan energi pikeun populasi cageur dina bumi habitable. panalungtikan Mikrobiologi ogé bakal mantuan mun ngajawab patarosan badag kayaning 'kumaha rupa-rupa anu hirup di Bumi?', sarta 'teu hirup aya nguap di Alam Semesta'?


Pos waktos: Dec-04-2018

Ngalanggan Pikeun Newsletter kami

Pikeun inquiries ngeunaan produk atanapi pricelist urang, mangga ninggalkeun email anjeun ka kami sarta kami bakal di kabaran dina 24 jam.

Tuturkeun Kami

dina média sosial urang
  • sns01
  • sns02
  • sns03
  • sns04
  • sns05